Caffé Bristot

De filosofie van Torrefazione Bristot is sinds de oprichting in 1919 niet veranderd. De stichter Domenico Bristot richtte het merk op, met als doel de perfecte Italiaanse espresso te maken.

Met dit doel voor ogen selecteerde hij zorgvuldig de allerbeste ruwe koffiebonen direct van de plantages en gebruikte voor die tijd innovatieve technologieën om de koffie te branden.

Vandaag de dag is deze filosofie onveranderd, zelfs nu Bristot deel uitmaakt van een grote organisatie “Procaffé S.p.A.”, blijft men de perfecte espresso maken.

Bristot is overigens wel het toonaangevende merk van Procaffé. Doorbordurend op hun filosofie heeft men bij Bristot unaniem de volgende stelling aangenomen: Kwaliteit is een opdracht, en het is aan een ieder van ons om deze met trots uit te voeren.

Bristot koffie is de espressokoffie die vaak bij Italiaanse ijssalons wordt geschonken, dit komt doordat veel van de ijsmakers uit de buurt kwamen van Belluno, waar Domenico Bristot zijn bedrijf oprichtte. Door de jaren heen heeft Bristot koffie de cultstatus verworven, de “ijssalon espresso” te zijn.

Dit alles maakt Bristot tot een uniek merk, wat aansluit op de Espresso 4 you-filosofie. Espresso 4 you is sinds 2006 importeur van Bristot koffie in Nederland.