Onze klant IJssalon Jelly Gelati is met de Bristot Speciale koffie één van de laatste acht geselecteerde kandidaten voor de koffietrofee 2011. 

Nog acht kandidaten voor Koffietrofee Veenendaal
VEENENDAAL - De voorselectie voor het beste kopje koffie van Veenendaal is vorige week afgerond. De beste acht koffieschenkers van Veenendaal gaan nu door naar de finale. Hiervoor is een jury van journalisten uit de regio samengesteld. De jury gaat de komende twee maanden de winnaar van de Koffietrofee 2011 selecteren. De verkiezing wordt gehouden door Promotie Veenendaal in samenwerking met Bureau Binnenstad en stichting Horeca Veenendaal. Vorig jaar won De Heeren van XVII.

Uit de grote groep van deelnemers aan de verkiezing zijn de volgende bedrijven uit Veenendaal geselecteerd voor de finale: Brasserie Souplesse, De Bonnefooi, Lunchroom 0318, Restaurant Zeldzaam, Roberts Pub, Jelly Gelati, Klok's Bakkerij en Matchpoint Horeca (bij tennisvereniging Spitsbergen). Zij strijden met elkaar voor de prestigieuze Koffietrofee, die vorig jaar nog werd gewonnen door koffie- en theespecialist De Heeren van XVII. In juni wordt duidelijk wie naast dit bedrijf in de eregalerij wordt opgenomen.

Jury
De finalisten krijgen allemaal minstens tweemaal een anoniem jurylid op bezoek. De juryleden zijn allemaal persvertegenwoordigers uit Veenendaal en de regio. Annette Wijnen is bestuurslid bij Promotie Veenendaal en Platform Binnenstad en blij met de uniek jurysamenstelling: ,,Ze hebben voldoende ervaring met koffiedrinken en zijn niet bang om hun mening te geven.'' De deelnemende bedrijven krijgen na afloop allemaal een individueel overzicht van scores en opmerkingen van de juryleden. Daarnaast zien ze ook hoe de winnaar scoorde en wat de gemiddelde scores waren.

Koffietrofee
De Koffietrofee wordt jaarlijks uitgeloofd aan die horeca instelling, die het beste kopje koffie van Veenendaal schenkt. Hierbij wordt gelet op onder meer smaak, presentatie en prijs-kwaliteit verhouding. Annette Wijnen: ,,Met de Koffietrofee laat Veenendaal zien, een gastvrije en gezellige stad te zijn voor bewoners en bezoekers.'' De prijs zal eind juni worden uitgereikt in de winnende horecagelegenheid.

Bron: http://www.veenendaalsekrant.nl